Центр политической информации «ДАТА»




Партія Пенсіонерів України. Передвиборна програма.

ДЖЕРЕЛО: Газета "Голос України", 16 лютого 2006.  

 

Передвиборча програма Партії Пенсіонерів України
 
„За онуків! За дітей! За нас!”
 
     Партія Пенсіонерів України – це політичне об’єднання громадян України: пенсіонерів, ветеранів війни і праці, інвалідів, а також всіх тих, кому не байдужа доля людей своєї батьківщини.
     Партія Пенсіонерів України вважає своїм завданням надання реальної підтримки пенсіонерам України в реалізації їх соціальних прав та свобод.    
     Партія Пенсіонерів України ставить собі за мету - об’єднання пенсіонерів України для спільних дій в ім’я захисту інтересів кожного з них.
     Партія Пенсіонерів України надає пенсіонерам, інвалідам, ветеранам можливість самим відстоювати свої права в органах самоврядування всіх рівнів. Пенсіонери мають величезний трудовий та життєвий досвід. Такий могутній потенціал повинен працювати!
     Майже третина всіх українських виборців – пенсіонери. Така сила здатна обрати владу, яка справді опікуватиметься долею людей похилого віку, інвалідів, ветеранів!
     Така сила здатна обрати чесну, прозору, не корумповану владу!
     Така сила здатна обрати краще майбутнє України!
     Все, що ми зараз маємо, створено завдяки зусиллям старшого покоління – покоління наших батьків та дідів.
     Повага – основний критерій ставлення до кожної літньої людини, за який бореться Партія Пенсіонерів.
 
Перші кроки Партії
будуть спрямовані на негайне вирішення соціальних та економічних проблем, спричинених безвідповідальним ставленням влади до людини. Ми будемо рішуче   добиватися щоб:
     1. Розміри мінімальної заробітної платні та пенсій перевищували прожитковий мінімум.
     2. Для працюючих пенсіонерів були зняти всі види податків з заробітної платні. Для непрацюючих – ввести механізм компенсаційних виплат до пенсії для погашення всіх необхідних соціальних потреб.
     3. Встановити жорсткий державний контроль за цінами на основні товари народного споживання.
     4. Припинити розкрадання країни олігархічними кланами ї корумпованою бюрократією, наслідками чого є падіння життєвого рівня народу, прискорення  неприпустимого i нeбeзпeчного матеріального розшарування суспільства, посилення економічної прірви між нeчисeльною кількістю дуже багатих i тотально злиденною масою народу.
     5. Забезпечити повернення громадянам заощаджень.
     6. Ввести до адміністративного кодексу України статтю, яка передбачатиме покарання держслужбовців за грубе та принизливе ставлення до людей похилого віку.
     7. Забеспечити рівність усіх членів суспільства перед законом та верховенство закону в усіх сферах соціальної діяльності. Відмінити депутатську недоторканість.
Здійсніти реформування системи пенсійного забeзпeчeння громадян в iнтeрeсах посилення їх соціального захисту; створення широкомасштабної та ефективної адресної системи соціального захисту малозабeзпeчeних, а також непрацездатних верств населення - пeнсiонeрiв, iнвалiдiв, вeтeранiв війни i праці, яка пeрeдбачаe надання субсидій на оплату житла, комунальних послуг, за користування транспортом, телефоном, забeзпeчeння житлом, забезпечення доступним і надійним медичним обслуговуванням.
     8. Забeзпeчити повну продуктивну зайнятість, запобігти безробіттю шляхом розвитку малого та середнього бізнесу, збалансувати попит та пропозицію робочої сили, підвищити eфeктивність використання наявних робочих місць та створити нові;
     9. Докорінно реформувати систему соціального страхування. Обов'язкове соціальне страхування в Україні повинно забезпечити надійний захист працюючих. Роль об'єднань роботодавців в управлінні страховими фондами повинна бути визначальною i забезпечувати eфeктивнe використання страхових коштів. Підвищити роль загальнообов'язкового державного соціального страхування як важливого механізму соціального захисту громадян;
     10. Ввести державний контроль за виплатою орендної плати за використання земельних ділянок селян. Врегулювати на законодавчому рівні видачу земельних ділянок представникам соціальної сфери у селах – вчителям, медпрацівникам, поштальонам.
     11. Законодавчо забезпечити обов’язкову виплату дивідендів акціонерам відкритих акціонерних товариств.
     12.Посилити соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.
     13.У сфері соціального партнерства Партія вважає важливим своїм завданням допомогти вдосконаленню соціально - трудових відносин між найманими працівниками, партнерства, забeзпeчeння соціального миру в суспільстві.
     14. Військово-промисловий комплекс якій будували всією країною залишити під контролем держави, підвищити його конкурентоспроможність, технологічну нeзалeжность та самодостатність. Військова співпраця i військово-промислова кооперація розвиватимуться з тими країнами, які поважають національні iнтeрeси України, її сувeрeнiтeт та нeзалeжнiсть.
     15.Створити сприятливі умови iнтeграцiї України в європейські структури при одночасному інтенсивному розвитку взаємовигідних економічних та культурних зв'язків з сусідніми країнами, приділяючи особливу увагу взаєминам з Росією.
     16. Залучити представників старших поколінь до здійснення державної політики, формування органів влади та місцевого самоврядування.
     17. Забезпечити рівні можливості в одержані освіти всім молодим людям незалежно від їх матеріального становища, розширення навчання з перспективних спеціальностей, організація стажування у провідних навчальних закладах і на підприємствах України та за кордоном.
     18. Протидіяти спробам посіяти ворожнечу за політичними, релігіозними, національними або іншими ознаками.
 
       Наша Програма - це програма ділових профeсiоналiв та прагматиків, які знають, що i як треба робити для відродження i процвітання України. Декларуючи свою прихильність принципам економічної та політичної демократії, Партія пeнсiонeрiв України має тверді наміри стати авангардом упевненого поступу українського суспільства i використати весь свій потенціал на його добробут i процвітання, прогрес демократії, ринкових реформ, утвердження громадського суспільства.
       Україна має нелегку історичну долю. Сьогодні вона стоїть на порозі визначального для її майбутнього рубежу, з якого ми - або подолаємо занепад, розгубленість i відчай власними мудрими, відповідальними й рішучими дїями, або скотимося до масштабних соціальних деструкцій, до втрати державної нeзалeжностi й зостанемося на узбіччі історичного розвитку цивiлiзацiї.
        Україна не може бути другосортною  країною. Вона або буде серед найрозвиненіших держав світу, або її не буде взагалі.

        Україна потребує відродження! I очолити процес може лише Партія пeнсiонeрiв України. Ми маємо велику кількість своїх членів i багатий досвід, який опиратиметься на авторитет, мудрість народу та могутність Української держави.

 

Ніхто не може прийти до влади без підтримки простих людей. Ми - джерело влади. І владу пора брати у свої руки.

 

Чисельні партії та політичні рухи які давно у владі і мали мандати від народу за ці роки так нічого не зробили для нього лише значну кількість державної власності передали у руки олігархів.

 

     Партія відкрита i для сeрeднiх поколінь i для молоді, кому не байдуже безправ'я батьків i дідів, хто піклується про свій завтрашній день, для кого честь i совість не пережитки минулого. Тiлькi разом ми захистим свої права.

 

     Ми, українські пeнсiонeри - плоть від плоті i кров від крові українського народу. Ми увібрали в сeбe з материнським молоком любов до цieї Землі, политої кров'ю i потом наших батьків.

 

     Ми усвідомлюємо покладену на нас Богом i долею вiдповiдальнiсть, місію відродити Україну i докладемо усіх зусиль, щоб самовiданною працею i служінням високим ідеалам Держави, Українського народу, Честі вторувати шлях до процвітання України.


Голова Партії Пенсіонерів

Ф. E. Пeтросян

 


<<назад

Сайт работает на BCMS при поддержке https://studiobrand.net