Центр политической информации «ДАТА»




2004. ОМЕЛЬЧЕНКО Олександр Олександрович. Передвиборна програма.

Опубліковано: газета "Голос України" , 17 вересня 2004 р.

 

Передвиборна програма
кандидата на пост Президента України
Омельченка Олександра Олександровича
     Доля розпорядилась так, що нам випало жити в час великих змін, переходу з одного суспільного ладу в інший. Тринадцять років незалежності України ще не виправдали надій нашого працелюбного народу на кращу долю.
     За цей час нас позбавлено соціального захисту та заощаджень. Народна власність продається за безцінь. Принижено працю, возвеличено лихварство. Затягнено в борги не тільки нас, а й наших дітей та онуків. Мільйони українців стали жебраками, які по всьому світу у рабських умовах заробляють собі на прожиття.
     Ми втратили не тільки те, що мали, але й головне – єдність народу, а з нею почали втрачати ВІРУ і НАДІЮ.
     Годі так далі жити. Час дати олігархічній владі зрозуміти, що не вона обрала народ для своїх експериментів та збагачення, а народ обирає владу, достойну представляти його інтереси.
     Програма, яку я сьогодні представляю виборцям як кандидат на пост Президента України, – це не тільки моя програма, це – оновлена програма партії "Єдність".
     Партія "Єдність" – це:
     - громадсько-політична сила національних інтересів, соціальної справедливості та сподівань народу;
     - професійна команда політиків, які чітко усвідомлюють всю складність нинішньої ситуації, знають ефективні шляхи виходу з кризи і вміють це робити;

     - сила, що змінила на краще нашу столицю, і здатна змінити Україну.

 

Десять кроків до ЄДНОСТІ народу і влади:
     1. Владу в державі – народу! Забезпечимо ефективність влади за рахунок передачі більшої частини повноважень та ресурсів держави найближчому до громадян рівню влади – місцевому самоврядуванню, запровадимо його повноцінне функціонування на регіонально-му рівні.
     У бюджети територіальних громад буде спрямовано не менше 50% бюджетних надходжень. Ми гарантуємо українцям тепло в квартирах, безпеку на вулицях, чистоту в дворах, гідну зарплату працівникам бюджетної сфери.
     2. Створимо максимально самостійний сектор народної економіки на базі сімейних підприємств та домогосподарств, малого та середнього підприємництва. Це забезпечить роботою всіх, хто любить працю, створить основу сталого економічного розвитку в Україні.
     3. Проведемо реформу оплати праці. Праця повинна мати справедливу ринкову ціну. Держава гарантуватиме мінімум погодинної оплати. Зарплату в 2005 році – не менше 1000 гривень, а пенсію – не менше 500 гривень на місяць.
     4. Запровадимо верхню граничну межу цін на соціально значимі товари і послуги.
     Приймемо Соціальний кодекс, який стане вичерпним переліком соціальних гарантій з боку держави ветеранам Великої Вітчизняної війни, ветеранам війни в Афганістані та інших воєнних конфліктів, ветеранам Збройних сил і праці, інвалідам, усім постраждалим від наслідків Чорнобильської катастрофи, кожному громадянину України. Повернемо людям втрати, які український народ зазнав від нечесної приватизації, та втрачені заощадження.
     5. Пріоритетною галуззю у державі має стати наука. Не розумом ми маємо торгувати, а патентами і технологіями. Ми покінчимо з нещадною експлуатацією природних ресурсів та повернемо збитки природі, завдані варварськими методами господарювання.
     Підтримаємо за рахунок фінансово-кредитної, інвестиційної, податкової та митної політики наукоємні виробництва. Виведемо економіку із „тіні", а її лідерів та ідеологів позбавимо можливості впливати на владу.
     6. Повернемо шану і повагу до офіцерського звання. Тільки професійна армія і міліція можуть гарантувати безпеку державі та громадянину.
     7. Проведемо повну інвентаризацію власності у державі. Остаточно сформуємо власність територіальних громад. Проведемо націоналізацію підприємств, стратегічно важливих для національної економічної безпеки. Держава має допомогти селянину стати конкурентоспроможним на світовому ринку.
     8. Всім, хто хоче навчатись, забезпечимо безоплатну сучасну освіту, в тому числі – вищу, а тим, хто її отримав, гарантуємо працевлаштування за фахом.
     9. Кожному гарантуємо сучасний рівень охорони здоров’я, а малозабезпеченим та людям похилого віку – безкоштовну медичну допомогу та медикаменти.
     Створимо всі умови для морального і духовного здоров’я нації та здійснення церквою своєї духовної місії у сфері освіти, культури, охорони здоров’я та соціального захисту.
     Сформуємо умови для здорового способу життя – найкращої профілактики здоров’я та довголіття. Започаткуємо в Україні проведення Народних Олімпійських Ігор. Спорт – для кожного. Спорт – для здоров’я нації.
     10. Образ українця, сформований протягом тисячоліть нашими славними земляками, які жили і живуть серед інших народів, – добрий працьовитий господар, хороший сусід, гостинна, освічена та миролюбна людина.
     Ми за невтручання в політику інших держав, адже пам'ятаємо негативні наслідки воєнних конфліктів в Афганістані, Чехії, Угорщині, де в мирний час полягли сини і дочки українського народу.
     Ми – за негайне виведення українських військ з Іраку.
     Україна не підтримує апологетів „минулої ідеології".
     „Ні" такій політиці.
     Україна — миролюбна держава, здатна самостійно відстояти свою незалежність, єдність нації та територіальну цілісність.
     Ми за міжнародні відносини, що грунтуються на політиці миру.
     Головна мета моєї програми – зробити кожну українську родину заможною, людину – вільною, а владу – підконтрольною громаді.

     І тільки ЄДНІСТЬ народу здатна повернути

 

СВОБОДУ – ЛЮДИНІ!
ДОБРОБУТ – РОДИНІ!
ВЛАДУ–ГРОМАДІ!
СЛАВУ – УКРАЇНІ!

<<назад

Сайт работает на BCMS при поддержке https://studiobrand.net