Центр политической информации «ДАТА»




Партія Зелених України. Передвиборна програма.

ДЖЕРЕЛО: Газета "Голос України", 14 лютого 2006.  

 

ВИБОРЧА ПРОГРАМА
Партії Зелених України
 
    Зелені за гармонізацію глобальних та національних інтересів на основі неухильного забезпечення прав людини, прозорості влади, її підзвітності суспільству, постійного узгодження екологічних та економічних чинників розвитку.
    Зелені за гуманізм і утвердження загальнолюдських цінностей. Зелені проти насильства, війни й несправедливості. Зелені за свободу, гідність і впевненість у завтрашньому дні.
    Зелені за нову якість життя і нове розуміння прогресу. Критерій прогресу – збереження гармонії між штучним та природним довкіллям. Суспільство не долає природне середовище, суспільство існує в ньому!
 
За відповідальну та ефективну владу
    Зелені за необоротність демократичних перетворень в Україні, за послідовне реформування влади, за перерозподіл повноважень між Президентом, парламентом та Кабінетом Міністрів з метою побудови гармонізованої системи противаг, за прозорість влади, за громадський контроль над владою, що запобігатиме новому утвердженню авторитаризму.
    Зелені за вдосконалення управління країною, за децентралізацію і розширення прав регіонів із збереженням унітарного устрою.
    Зелені за беззастережну пріоритетність завдань забезпечення екологічно збалансованого (сталого) розвитку для всіх сфер суспільної діяльності і галузей господарства. Зелені за запровадження в Україні посади Віце-прем”єр-міністра із питань сталого розвитку.
   Зелені за право громадської законодавчої ініціативи, за дієвий громадський контроль використання бюджетних коштів. Зелені за руйнування корупційного середовища у владних структурах.
   Статус депутата не має бути перешкодою для слідчих дій та притягнення винних до кримінальної відповідальності.
     Зелені в органах влади – „зелений фільтр”, що забезпечть ухвалення лише суспільно корисних рішень.
   Зелені - за очищення влади від забруднення та відходів. Брудну владу-на смітник історії!
 
За екологічну та соціальну гармонію
    Сучасна масштабна екологічна криза зачіпає життєві інтереси кожного, зумовлює нові виклики національній безпеці.Зелені за беззастережне забезпечення конституційного права на безпечне для життя і здоров'я довкілля та на можливість відшкодування завданої порушенням цього права шкоди, за захист екологічних прав громадянина.
     Зелені за ефективний захист довкілля що здійснюється в контексті інтегрованої екологічної політики, котра органічно співвідноситься зі всіма сферами життя суспільства, визначально впливає на всі види діяльності. Надзавдання соціально-економічної та екологічної політики - формування засад екологічно стійкого, сталого розвитку. Глобально визнана ідея сталого розвитку має стати основою об'єднуючої національної ідеї, брак якої загрожує дезінтеграцією українського суспільства. Екологічно збалансоване забезпечення життєвих потреб на основі невиснажливого використання природних ресурсів - єдино можливим засіб гармонізації природного і штучного середовищ в ім'я сучасних та майбутніх поколінь,
Зелені за національне єднання на основі наднаціональних інтересів!
    Глибока структурна перебудова економіки – ключ до якісних змін соціально-економічного та екологічного стану України, досягнення стійкого балансу між навантаженням на довкілля і здатністю середовища до самовідновлення. Зелені за розв'язання техногенних проблем довкілля на основі реструктуризації та модернізації виробництв, заміщення енерго- та ресурсомістких технологій, що мають органічно поєднуватись із прямими природоохоронними заходами. Зелені за енергозбереження і високу енергоефективність, за широке використання відновлюваних джерел енергії, біопалива, за неядерну енергетичну стратегію розвитку країни.
   Зелені за формування фонду забезпечення виведення з експлуатації атомних реакторів, що вичерпують технічний ресурс. Зелені проти накопичення радіоактивних відходів. Громадяни України - не заручники ядерного лобі! Україна - не смітник!
    "Мислити глобально - діяти локально"! Зелені за гнучку стратегію розвитку на засадах єдності прав самоуправління і відповідальності за стан міст і селищ. Зелені за впровадження екологічно стійких моделей розвитку міст, інфраструктур їхнього забезпечення.     
     Зелені за розв'язання проблем поводження із побутовими та промисловими відходами в екологічно прийнятний спосіб, за створення ефективної індустрії глибокої переробки відходів та повторного використання сировинних матеріалів, за переробку накопичених промислових відходів тазаощадження запасів корисних копалин, за усунення техногенних екологічних проблем особливо актуальних для промислових центрів Придніпров'я та Донбасу, за забезпечення належних передумов сталого розвитку промислових регіонів України.  
     Сучасний стан водних ресурсів - загроза національній безпеці. Захист поверхневих і підземних вод від забруднення - національний пріоритет. 
     Обсяг і стан водних ресурсів, стан атмосферного повітря, грунтів зумовлюється, зокрема, станом лісів. Зелені за збереження лісів України, за повну заборону експорту лісу, за його інтенсивне відновлення.
     Зелені за впровадження Національної Програми захисту орних земель від ерозії.
     Зелені за розвиток природно-заповідної справи, як необхідної умови розв”язання комплексу природоохоронних проблем. Зелені за складання реєстру земель резервовоаних для створення об'єктів природно-заповідного фонду, що не підлягатимуть приватизації чи відчуженню в інший спосіб. Загальний обсяг таких земель має скласти не менше 25% території України.
      Зелені завпровадженняДержавної програми відродження історично-культурної та природної спадщини, за збереження природного і культурно-історичного довкілля.
 
     Зелені за системну протидію електромагнітному забрудненню довкілля.
 
     Зелені за запобігання глобальним змінам клімату із використанням сучасних можливостей технічної модернізації виробництв, раціонального енерго- та ресурсоспоживання.
     Зелені за цільове використання платежів за природні ресурси на потреби охорони довкілля, за використання екологічних штрафів та платежів за забруднення на потреби охорони здоров”я.
    Зелені за збільшення податків на ресурси та зменшення соціальних податків, проти знецінення природних та людських ресурсів.
    Зелені за перерозподіл бюджетних коштів на користь місцевих органів влади, за створення потужного муніципального сектору економіки.
    Зелені за дотримання прав громадян - учасників акціонерних товариств на одержання дивідендів, можливість продажу належних їм акцій за справедливою ціною і реальну участь в управлінні.
   Зелені за конкурентноздатну національну економіку, проти панування олігархічно-кланових груп, які продовжують боротьбу за залишки державного майна.
    Зелені проти приватизації бюджетоутворюючих підприємств. Зелені за приватизацію нерентабельних об’єктів з метою їхньої реорганізації, перепрофілювання, інвестиційної підтримки, за використання приватизаційних коштів на потреби системної технічної модернізації виробництв, розвиток наукомістких галузей.
    Зелені за пріоритетність інвестицій у знання, за ефективну державну підтримку фундаментальної науки, вищої та середньої освіти.
    Зелені за створення якісної та надійної сервісної та соціальної інфраструктури, заякісну систему охорони здоров'я, за ефективну соціальну політику, за дієву соціальну підтримку постраждалих від екологічного і техногенного лиха, катастрофи на ЧАЕС .
     Зелені за захищене дитинство і гідну старість.
    Людину - в центр екологічно-свідомої господарської політики!
 
Зелені за гідне місце України в світі.
   Європейська інтеграція є багаторівневим процесом, що має визначальне значення для країн континенту. Суть європейської інтеграції - долучення до наднаціональних гуманістичних цінностей, реальне підпорядкування національних правил суспільного співжиття нормам багатосторонніх міжнародно-правових актів, насамперед Європейській Конвенції з прав людини. Зелені за доповнення Конвенції спеціальним Протоколом щодо екологічних прав.
   Зелені за активне співробітництво із сусідніми країнами.
   Зелені за законодавче закріплення статусу України, як нейтральної держави, за активний нейтралітет України.
   Членство в міжнародніих організаціях не самоціль, а інструмент забезпечення національних інтересів, розв'язання проблем і підтримки процесів міжнародної ваги.
   Зелені за реформування Світової організації торгівлі для забезпечення постійного врахування природоохоронних інтересів у діяльності, за „озеленення” СОТ!
   Зелені проти ототожнення процесу євроінтеграції та євроатлантичної інтеграції. Зелені проти вступу України в НАТО. Військово-політичне блокування – чинник небезпеки, що суперечить потребам гармонійного розвитку, глобальній співпраці, міжнародному взаєморозумінню і взаємопідтримці, підвищує ризики глобалізації конфліктів.
    Зелені проти силового вирішення проблем міжнародних відносин і внутрішніх проблем окремих держав.
    Зелені за наповнення процесів глобалізаціїї гуманістичним змістом. Зелені за право громадян України на вільне пересування світом.
 
Зелені за перемогу ідей добра та справедливості!

<<назад

Сайт работает на BCMS при поддержке https://studiobrand.net