Центр политической информации «ДАТА»




Соціалістична партія України. Передвиборна програма.

ДЖЕРЕЛО: Газета "Голос України", 11 лютого 2006.  

 

Передвиборна програма
Соціалістичної партії України до виборів у Верховну Раду 2006 року
 
«Збудуємо Європу в Україні»
 
           Соціалістична партія України завжди була, є і буде послідовною, прогнозованою, стабільною, відповідальною політичною силою. Ми завжди говорили правду, відстоювали правду, завжди є і будемо з народом.
            Нашою спільною з народом перемогою є відсторонення від влади попереднього режиму та реформа системи влади. Це відкриває можливість для народу обрати чесну владу у 2006 році.
            Ми переконані – лише чесна влада може забезпечити краще життя кожному.
            Настав час об’єднати всі здорові сили задля того, аби держава служила суспільству, працювала на людей, на їхній добробут сьогодні, заради впевненості у завтрашньому дні.
            Ми знаємо, що покладатись треба на самих себе. Що саме народ України є головним інвестором держави і єдиним надійним джерелом її розвитку, що власний добробут створюється власною працею.
            Ми – партія європейського соціалізму - пропонуємо суспільству конкретні програми розвитку економіки та соціальної сфери і, перш за все, агропромислового комплексу, промислового виробництва, науки і освіти, охорони здоров’я, дрібного та середнього підприємництва.
            На всі сучасні виклики ми готові дати відповіді. Адже за нами стоп’ятдесятирічний досвід європейських соціалістів, зразки кращого досвіду радянських часів, майже п’ятнадцятирічний досвід власної політичної боротьби. Ми не тільки критикуємо і пропонуємо, а вже багато чого зробили для людей.
 
За умови підтримки громадянами на виборах-2006
депутати-соціалісти гарантують, що:
 
1. Ціни буде взято під суспільний та державний контроль, а інтереси покупців і виробників та продавців збалансовані. Монопольні ціни на деякі товари будуть встановлюватись державою.
2. Комунальні платежі обмежимо законом до 12 відсотків доходу сім’ї, а якість комунальних послуг буде забезпечена.
3. Реальні доходи та заробітні плати громадян зростатимуть щорічно не менш як на 10% на основі відповідного зростання економіки. Ціна людської праці буде підвищуватись.
4. Пенсії, стипендії та інші соціальні виплати будуть зростати та перевищать прожитковий мінімум, вирахуваний за реальними цінами та потребами.
5. 1 млн. робочих місць буде створюватись щорічно на основі забезпеченої бюджетом і законами програми.
6. Заощадження громадян держава повертатиме через видатки бюджету та за рахунок спеціально створеного фонду.
7. Охорона дозвілля, чиста вода і повітря будуть державними пріоритетами.
8. Освіту та медичне обслуговування за рахунок бюджету буде відновлено.
9. Старшому поколінню та ветеранам буде гарантовано збереження пільг, безоплатну медичну допомогу, моральний спокій, повагу суспільства.
10. Молодь і студентство держави будуть спеціально підтримуватись. Вони одержать законодавчі гарантії освіти, працевлаштування і повноцінне житлове кредитування.
11. Діти війни отримають реальні пільги і доплати з бюджету.
12. Правоохоронні органи та суди будуть реформовані. Їхня діяльність забезпечуватиме права та свободи громадян, інтереси суспільства.
13. Влада буде очищена від корупціонерів, казнокрадів, хабарників. Недоторканість депутатів місцевих рад буде знято.
14. Місцеве самоврядування отримає реальний власний бюджет, майно та повноваження для кадрових призначень.
15. Єдиний фіксований податок на землю та для дрібних підприємців буде збережено.
16. Українські товаровиробники матимуть підтримку і всебічний захист держави. Інноваційний розвиток держави буде забезпечено.
17. Стратегічні підприємства та монополії працюватимуть на суспільство та державу, їх приватизація не проводитиметься.
18. Енергетичну безпеку держави буде забезпечено. Вугільна галузь буде підтримуватись державою.
19. В аграрному секторі буде відроджено великотоварне виробництво та запроваджено європейський механізм дотацій, субсидій, кредитування.
20. Ставлення до НАТО буде визначатись народом тільки на Всеукраїнському референдумі. Ми за добросусідські взаємовигідні відносини з Росією та іншими країнами.

21. Внесений соціалістами закон про мови, який передбачає можливість кожному вільно користуватися рідною мовою, буде реалізований на практиці.

 

     Для здійснення необхідних людям змін потрібен поворот від ліберальної до соціальної політики влади. Його здатні забезпечити лише соціалісти за підтримки виборців. Ми боремося також за становлення і розвиток нової моделі влади, котра служитиме громадянам і буде їм підпорядкована.

 

***
            Мета соціалістів – соціальна справедливість, добробут кожної сім’ї, сильна, демократична, суверенна держава. Таким бачимо демократичний соціалізм і європейський вибір України.
 
Хочете кращого життя – голосуйте за соціалістів!

<<назад

Сайт работает на BCMS при поддержке https://studiobrand.net