Центр политической информации «ДАТА»




"Виборчий блок "Євген Марчук - "Єдність". Передвиборна програма.

ДЖЕРЕЛО: Газета "Голос України", 3 березня 2006.  

 

Передвиборна програма
виборчого блоку політичних партій
“Виборчий блок „Євген Марчук – “Єдність” –
виборчий блок політичних партій Партії Свободи, Української партії „Єдність”,
партії „Солідарність жінок України”
 
     Виходячи із віковічних традицій українського народу, засад гуманізму, ґрунтуючись на загальнолюдських та національних цінностях, виборчий блок “Євген Марчук – “Єдність” пропонує суспільству свій політичний проект розбудови України як соціально-орієнтованої правової держави реального народовладдя.
 
 
Стратегічні напрямки розвитку України
 
     Україна повинна мати власну загальнодержавну стратегію розвитку, схвалену народом.
     Якомога швидше треба покласти край різного роду безвідповідальним реформам та авантюрним експериментам над українським суспільством.
     До стратегічних напрямків розвитку України слід віднести наступне:
 
Трансформація публічної влади
 
     Пріоритетом є докорінна перебудова існуючої системи влади в Україні.. На зміну надмірно монополізованій та узурпованій олігархами владі має прийти реальне народовладдя з всебічно розвинутим місцевим самоврядуванням. У центрі всіх реформ влади повинні бути людина і громада, всебічний розвиток і дотримання їх природних прав та свобод.
     Органи державної влади необхідно звільнити від невластивих їм функцій, в першу чергу від розпорядження майном та коштами громад. Вивільнений та наявний потенціал органів державної влади слід скерувати на виконання суто державних повноважень, розвиток соціально орієнтованої економіки, розбудову збройних сил, створення ефективної системи національної безпеки, боротьбу з корупцією та організованою злочинністю, соціальний захист, підтримку підприємництва.
     Децентралізацію державного управління та розвиток місцевого самоврядування доцільно визначити головним напрямком трансформації публічної влади в Україні. Неухильне дотримання природних прав та свобод громад сіл, селищ і міст України повинно стати державною доктриною.
     Спираючись на Європейську хартію місцевого самоврядування, ставимо за мету не тільки ліквідувати бюрократичну підпорядкованість місцевого самоврядування державним адміністраціям, а й здійснити комплекс заходів щодо перетворення місцевого самоврядування в рівноправну з органами державного управління форму народовладдя.
    Отримання реальних повноважень громадами створить належні передумови для передачі в управління органам самоорганізації населення комунального майна, бюджетних коштів та прибудинкових територій.
     За таких умов місцеве самоврядування спроможне виступити противагою монополізації публічної влади, альтернативою сепаратизму, реальним підґрунтям для об’єднання українського суспільства.
    За будь-яких обставин будемо намагатися здійснювати трансформацію публічної влади еволюційним шляхом, уникаючи соціальних катаклізмів.
     Шляхи трансформації публічної влади в Україні відображені у Концепції “Децентралізація державного управління та розвиток місцевого самоврядування: основа трансформації публічної влади в Україні”, яка затверджена Всеукраїнським з’їздом депутатів місцевих рад.
 
Розвиток економіки та аграрна політика
 
     Високотехнологічні та експортно-орієнтовані галузі економіки повинні працювати на український народ, а не створювати надприбутки олігархів.
     Головні зусилля скеруємо на впровадження прозорої системи оподаткування підприємств та зменшення податкового тиску на доходи громадян та підприємств.
     Необхідно спростити процедуру реєстрації, перевірок, звітності та одержання ліцензій.
     Ініціюємо скасування податку на ПДВ або перегляду принципу його збору.
     Виступимо за процедуру легалізації тіньового капіталу некримінального походження за умови його інвестування в національну економіку.
     Сприятимемо розвитку фермерського господарювання та створенню сільськогосподарських кооперативних підприємств з повним циклом виробництва.
 
Соціальна сфера
 
     Впровадимо систему соціальних стандартів для кожної категорії населення, на основі яких мають формуватися соціальні видатки бюджету та здійснюватися програми цільової соціальної допомоги.
     Вищу освіту зробимо більш доступною для кожного. Збільшимо обсяг державного замовлення та створимо систему пільгового цільового кредитування молоді.
     Впровадимо ефективну державну систему медичного страхування. Невідкладна медична допомога, дитяча медицина та надання чітко визначеного основного переліку медичних послуг населенню здійснюватиметься за бюджетні кошти.
     Престиж праці науковців, освітян, працівників культури потрібно підвищити через створення дієвих механізмів моральної та матеріальної мотивації праці.
     Готові розпочати втілення в життя державної та муніципальних житлових програм.
     Розширимо державну підтримку материнства і дитинства, самотніх матерів та інших категорій соціально незахищених верств населення.
 
Зовнішня політика
 
     Виступаємо за перехід до політики актуальних зовнішньополітичних пріоритетів, які грунтуються на економічній та політичній доцільності.
     Необхідно реалізувати політику взаємовигідного партнерства з найближчими сусідами.
     Захищатимемо права громадян України, а також етнічних українців в усіх регіонах світу.
     Сприятимемо укладанню міждержавних угод щодо легалізації найманої праці українських громадян за кордоном.
 
Національна безпека та оборона
 
     Забезпечимо енергетичну безпеку нашої держави. Створимо умови до поступового переходу держави на нові енергозберігаючі технології.
     Україна має диверсифікувати джерела енергопостачання, спираючись на ефективне використання власних ресурсів та залучення альтернативних джерел палива та енергії.
     Державні інституції, які забезпечують національну безпеку, потребують кардинального вдосконалення.
     Внесемо на розгляд парламенту низку законопроектів щодо створення ефективної системи національної безпеки.
     Збройні Сили України необхідно формувати на професійній основі. Впровадимо законодавчо врегульовану систему пільг для військовослужбовців та забезпечимо їх житлом.
     Зробимо дієвими механізми підконтрольності та звітності силових структур перед народом.
 
Удосконалення законодавчої та судової влади
 
     В умовах запровадження пропорційної системи виборів, орієнтуючись на світовий досвід, розробимо систему звітності та підконтрольності депутатів перед виборцями.
     Право законодавчої ініціативи доцільно надати повноважним представникам громад в особі Всеукраїнського з’їзду депутатів місцевих рад.
     Необхідно мати постійних представників територіальних громад з правом дорадчого голосу у Верховній Раді та Кабінеті Міністрів.
     Пожиттєво повинні призначатися тільки судді Верховного Суду та касаційної інстанції. Інших суддів обирати терміном до 5 років.
     У складі кваліфікаційних та дисциплінарних комісій суддів має бути не більше третини суддів.
     Запропонуємо скасувати в чинному законодавстві   так званий “інститут недоторканності” для будь-яких посадових осіб - починаючи з Президента України, народних депутатів, суддів, прокурорів і закінчуючи депутатами місцевих рад. Натомість необхідно визначити порядок притягнення до відповідальності окремих категорій представників влади.
 
Забезпечення правопорядку та захист прав і свобод людини
 
     Боротьба з узурпацією влади олігархічними кланами вимагає рішучих дій щодо створення Національного бюро розслідувань.
     Для захисту прав та свобод людини вдосконалимо систему боротьби із злочинністю, створимо муніципальну міліцію та службу порятунку.
     Вимагатимемо передбачити у державному та місцевих бюджетах   кошти на безоплатну правову допомогу малозабезпеченим верствам населення.
 

Голова Партії Свободи

Марчук Є.К.

 

Голова Української партії “Єдність”

Яловий В.Б.

 

Голова партії “Солідарність жінок України”

Гошовська В.А.

 


<<назад

Сайт работает на BCMS при поддержке https://studiobrand.net