Центр политической информации «ДАТА»




Партія регіонів. Передвиборна програма.

ДЖЕРЕЛО: Газета "Голос України", 17 лютого 2006.  

 

                                                                                                Затверджено 3 грудня 2005 року

                                                                                                рішенням позачергового

                                                                                                VIII з’їзду Партії регіонів

 

передвиборна програма Партії регіонів
 
Добробут - народу!

Владу - регіонам!

 

     На початку XXI століття Україна вийшла на шлях прискореного розвитку. Почав зростати добробут народу. Багато в цьому напрямку зробив уряд В.Ф.Януковича – найбільш результативний за ключовими показниками за всі роки незалежності. Країна оживала на очах: будувалися підприємства, школи, лікарні, житло. Підвищувалась заробітна плата, зростали пенсії. Зміцнювалася віра в завтрашній день.
 
1.  РІК МАЙДАНУ - РІК ОБМАНУ
Я бачу надто багато визволителів, я не бачу вільних людей
(О.Герцен)
 
     Так звана «помаранчева революція» порушила нормальний перебіг подій. 2005-й рік обернувся на втрати й розчарування. Нова влада повністю збанкрутувала за всіма напрямками державної політики. Різко уповільнилися темпи економічного зростання. Погіршилося життя громадян. Україна перетворилася на ненадійного і непередбачуваного партнера.
     Всі обіцянки нової влади виявилися оманою.
     Вони обіцяли: «За кілька місяців ви Україну не впізнаєте», «Ми створимо економічне диво». Україну дійсно не впізнати: нас приголомшили «дивом» розвалу економіки, кинули у вир криз і невтримного зростання цін.
     Вони запевняли, що будемо жити краще. Виграли ж тільки вищі чиновники, а не народ.
     Вони пророкували тріумф свободи й демократії. Натомість маємо свободу свавілля помаранчевого режиму, брутальні порушення закону чиновниками та переслідування інакомислячих. У кого ж додалося свободи?

Вихід один – розпочати конституційним шляхом рішучі й послідовні дії заради докорінної зміни системи влади в Україні.

 

2. ШЛЯХ РЕГІОНІВ
Дорогу здолає той, хто йде
(Прислів’я)
 
     Наша мета – добробут, свобода і безпека громадян України. Ми ­– за еволюційний поступ і стабільність. Люди не повинні потерпати від безвідповідальних рішень і дій, надуманих соціальних експериментів і радикалізму. 
 
     Цілі, які ми відстоюємо:
     Пріоритетна підтримка національної економіки як основи добробуту громадян.
     Кожному працездатному громадянину – роботу за фахом і заробіток, що забезпечує гідне життя родини та можливість заощаджень.
     Соціальна політика на базі стабільного зростання національної економіки.
     Підприємцям – свободу ініціативи, податкову стабільність, захист прав власності, можливість планувати бізнес на роки вперед.
     Молоді – якісну освіту і гідну роботу після її завершення.
     Пенсіонерам – пенсії, що забезпечують повноцінне життя.
     Належний соціальний захист знедоленим й обмеженим у можливостях людям.
     Захист сімейних цінностей: гарантії медичної допомоги, освіти для дітей, можливість довгострокового житлового кредитування.
     Захист демократії і свободи – права людини в Україні будуть понад усе, а опозиція матиме всі права і можливості для діяльності.
     Децентралізація влади і збільшення прав регіонів. Поступово реалізуємо федеративний принцип державного устрою. Єдність у розмаїтості - об'єктивна реальність нашого суспільства, і вона повинна бути втілена у державному устрої України!
     Підтримка всіх національних мов і культур, що складають духовну скарбницю України. Кожний з нас є унікальним. Ми різні - на Півночі й Півдні, Заході й Сході. Це наша сила, основа процвітання, а не підстава для розбрату і конфронтації!
     Ми - за надання російській мові статусу другої державної мови в Україні. Наше гасло: «Дві мови - один народ!»
     Проведення політики добросусідства з усіма державами, які мають спільні кордони з Україною. Практичними справами, а не гаслами планомірно вести Україну до європейської інтеграції, за умов захисту національних інтересів України.
     Підтримка позаблокового статусу України. Проведення референдуму з питання вступу до НАТО.
     Партії і політики багато чого обіцяють народу до виборів і ніяк не відповідають за обіцянки. Годі!

     Ми хочемо рішуче розірвати порочне коло безвідповідальності урядів і депутатів перед народом!

     Партія регіонів – єдина в Україні, яка свої зобов’язання оформляє як тверду відповідальність перед народом. Ми даємо гарантію, що наші народні депутати і сформований ними Уряд протягом трьох років забезпечать виконання положень цієї програми. В іншому випадку вони добровільно підуть у відставку.

Владу – під контроль народу!

 
3.  КЛЮЧ ДО УСПІХУ
І після поганого врожаю потрібно сіяти
(Сенека)
 
     Україна має передусім покладатися на власні сили, розум і волю, не сподіваючись на зовнішню допомогу і добродійність. Влада повинна перейти до сумлінних і відповідальних професіоналів. Для виходу з кризи й забезпечення добробуту народу треба реалізувати Антикризову програму й Стратегію економічного розвитку, розроблені Партією регіонів.
 
      Що маємо зробити насамперед?
     Керувати розвитком економіки за допомогою магістральних державних програм, які сприятимуть залученню внутрішніх і зовнішніх капіталів, зростанню споживчого ринку.
     Проводити кадрову політику, побудовану на пріоритеті професіоналізму, знань і досвіду працівників.
     Відновити структурні реформи: податкову, пенсійну, адміністративну.
     Вести збалансовану й відповідальну бюджетну політику.
     Здійснити судову реформу та забезпечити незалежність правосуддя.
     Знизити податки й усунути податкове свавілля. Після цього мінімум на 2 роки ввести мораторій на зміни в податковому законодавстві.
     Сприяти розвитку національної науки й освіти. На цій основі сформувати в державі високотехнологічну «економіку знань», що гарантує Україні гідне місце у світі.
     Повернутися до інвестиційно-інноваційної моделі розвитку. Відродити «генератори» економічного прориву: технопарки, території пріоритетного розвитку, вільні економічні зони.
     Створити сприятливий інвестиційний клімат - справа честі!
     За 3 роки подвоїти державні інвестиції на розвиток агропромислового комплексу. Через новітні технології і сучасну техніку суттєво підвищити рівень сільськогосподарського виробництва, якість життя селян.
     Спільно з профспілками й організаціями роботодавців створити ефективну систему захисту працівників на підприємствах усіх форм власності.
     Підтримати приватну ініціативу і стабільний розвиток середнього класу. Малому бізнесу – “зелений коридор”. Кожен, хто вкладає гроші й хист в українську економіку, – наш соратник і перебуває під нашим захистом!
     Посилити дієвість державної політики у напрямку соціальної підтримки молоді як ключової продуктивної сили суспільства. Суттєво збільшити ресурси фондів молодіжного кредитування на цілі освіти й придбання житла, підвищити стипендії до рівня прожиткового мінімуму, забезпечити студентам пільговий проїзд протягом періоду навчання.
     Гарантувати самодостатність Пенсійного фонду. Подолати за 2 роки дефіцит ресурсів для виплати пенсій, створений нинішньою владою, ліквідувати поділ пенсіонерів на людей «різних сортів».
     Дійсно захистити права і свободи громадян, зокрема, у сфері віросповідання й використання рідної мови.
     Створити високопрофесійну армію, військово-технічне забезпечення якої здійснювалося б переважно вітчизняною промисловістю, забезпечити захист інтересів військовослужбовців та їхніх родин.
     Відновити повноцінне регіональне самоврядування. Провести адміністративно-територіальну реформу на основі принципу федеративного устрою. Ввести виборність голів рад усіма виборцями регіону.
     Втілити в життя програми соціально-економічного розвитку для кожного регіону. Закріпити за кожним територіальним бюджетом необхідні для розвитку джерела доходів.
     Вести послідовну зовнішню політику, спрямовану на захист національних інтересів.
     Нормалізувати відносини із стратегічним партнером України – Росією, завершити роботу зі створення Єдиного Економічного Простору.
     Партія регіонів проголошує цю програму для всієї України, для всіх громадян незалежно від національності, віросповідання і проживання.
 
НАША УСПІШНА ПРОФЕСІЙНА КОМАНДА, НАША ЧІТКА ПРОГРАМА РАЗОМ З ВАШОЮ ДОВІРОЮ Й ПІДТРИМКОЮ ГАРАНТУЮТЬ УСПІХ УКРАЇНІ!
 
 

Голова Партії регіонів

В.Ф.Янукович 


<<назад

Сайт работает на BCMS при поддержке https://studiobrand.net